2226033412 6977142242 Κάβος, Λιχάδας stavrkaps@yahoo.gr
hero image
 
Θαλάσσιες περιήγησεις με τη Lichas Cruises
Καψοράχης Σταύρος - Κάβος Λιχάδας Εύβοια

 

Ο καλύτερος τρόπος για να βρεθεί κανείς στα Λιχαδονήσια, τις «Σεϋχέλλες» της Βόρειας Εύβοιας, είναι με μία ημερήσια κρουαζιέρα με το υπερσύγχρονο σκάφος της εταιρείας μας Lichas Cruises. Το σκάφος μας είναι εξοπλισμένο με γυάλινο πάτωμα δίνοντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να βλέπουν το υποθαλάσσιο περιβάλλον καθ’ όλη τη διάρκεια της περιήγησης. 
 
Οι εταιρείας μας, με την μακρόχρονη εμπειρία και γνώση της περιοχής και των τοπικών τουριστικών δραστηριοτήτων, θα φροντίσει να ανακαλύψετε με ασφάλεια και στις πιο ανταγωνιστικές τιμές, τις φυσικές ομορφιές και τα μυστικά της περιοχής, μετατρέποντας μία συνηθισμένη θαλάσσια περιήγηση σε μια αξέχαστη εμπειρία.


Τα Λιχαδονήσια είναι μια συστάδα 7 μικρών νησίδων στα βορειοδυτικά της Εύβοιας μεταξύ του Μαλιακού και του Βόρειου Ευβοϊκού κόλπου. Βρίσκονται μεταξύ του οικισμού της Λιχάδας και των Καμένων Βούρλων. Στο νησάκι Στρογγυλή βρίσκεται ο Φάρος, ενώ γύρω του βρίσκονται σκορπισμένα ερείπια της Ιεράς Μονής, που μόνασε ο Όσιος Γρηγόριος ο Μυροβλήτης. Αυτά τα νησάκια αποτελούν ιδανικό προορισμό για μονοήμερες θαλάσσιες εκδρομές καθώς οι επισκέπτες τους απολαμβάνουν τα πεντακάθαρα νερά και το φυσικό τοπίο.

Οι θαλάσσιες εκδρομές γίνονται καθημερινά από Μάιο μέχρι και Οκτώβριο, ενώ κάθε μέρα πραγματοποιούνται πολλαπλά δρομολόγια, για τα οποία οι επισκέπτες μπορούν να ενημερώνονται είτε τοπικά στην περιοχή του Κάβου Λιχάδας, είτε από τους ανθρώπους της εταιρείας μας. 

 
     
     
 
 
Η εταιρεία μας, με γνώση και εμπειρία ετών, παρέχει στον επισκέπτη μία ολοκληρωμένη εμπειρία εναλλακτικού τουρισμού που περιλαμβάνει:
 
 • Διοργάνωση ημερήσιων θαλάσσιων εκδρομών στα Λιχαδονήσια Βόρειας Εύβοιας και τη γύρω περιοχή 
   
 • Παρατήρηση του μοναδικού́ θαλάσσιου οικοσυστήματος της περιοχής και των σπάνιων θηλαστικών που ζουν σε αυτό (φώκιες)
   
 • Επίσκεψη σε υποθαλάσσιο ναυάγιο, το οποίο βρίσκεται σε μικρό βάθος και μπορεί να παρατηρήσει εύκολα ο επισκέπτης 
   
 • Κολύμπι σε μοναδικής ομορφιάς παραλίες που ο επισκέπτης μπορεί να επιλέξει για το μπάνιο του είτε ελεύθερα είτε σε κάποιο από τα οργανωμένα σημεία που προσφέρουν ομπρέλες, ξαπλώστρες και σνακ.
   
 • Δυνατότητα παρατήρησης του βυθού από την επιφάνεια της θάλασσας με εξοπλισμό που θα παρέχεται δωρεάν εντός του σκάφους 
 
     
     

 

 

 

 
Το ναυάγιο στα Λιχαδονήσια
Το Γερμανικό τσιμεντόπλοιο βρίσκεται εκεί από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Το ναυάγιο του τσιμεντόπλοιου PIONEER I που βρίσκεται στα Λιχαδονήσια και αποτελεί πόλο έλξης για όσους επισκέπτονται το φημισμένο αυτό σύμπλεγμα νησιών. Είναι κατασκευασμένο από οπλισμένο σκυρόδεμα και όχι από ξύλο ή σίδερο όπως έχουμε συνηθίσει να είναι τα καράβια στις μέρες μας.
Πρόκειται για τεχνολογία που είχε αναπτύξει ο Γερμανικός Στρατός κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και εξυπηρετούσε τόσο στον χρόνο παραγωγής ενός τέτοιου πλοίου, όσο και στην έλλειψη χάλυβα εκείνη την εποχή. Το ναυάγιο βρίσκεται στον βυθό της περιοχής από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και οι πληροφορίες αναφέρουν πως όταν βομβαρδίστηκε ήταν φορτωμένο με πολεμικό υλικό το οποίο προοριζόταν για τον ανεφοδιασμό των κατεχόμενων νησιών. Τα τσιμεντόπλοια καθελκύονταν στην «Γερμανική σκάλα» στον Πειραιά. Πιο συγκεκριμένα το ανώτερο τμήμα του ναυαγίου βρίσκεται στα 9 μέτρα βάθος και φτάνει τα 16 μέτρα